söndag, december 14, 2008

Granköp i Jönköping

Idag tog vi en tur till Jönköping, där vi fortfarande befinner oss. Blir övernattning eftersom jag känner mig för trött och frusen för att orka köra hem i vintermörkret. Dessutom är det såååå mysigt här ute i Taberg. Vi har i eftermiddag varit och köpt oss en gran! Mamma och pappa köpte sig en jättefin ädelgran för 350 kr men vi hittade en för 170 kr som duger alldeles utmärkt som min och Martins första gran tillsammans. Ska bli intressant att se hur vi ska få plats med den i vår lilla lägenhet. Men det går! Sedan tog vi oss till Biltema där det byttes ut fälgsidor då två av fyra nyinköpta hade spruckit. Så nu är min bil julfin med nya däck och fälgsidor runt om! Efter det åkte vi till ICA Maxi, som är min absoluta favoritaffär. Går inte att jämföra med Linköpings ICA Maxi.. Billigare och mysigare! Där gjorde vi en liten julinhandling och vi hittade äntligen paranötter MED skal till Martins förtjusning. Har aldrig sett sådana förut, mycket sällsynta att få tag på. Hittade billig julmust och köpte lite mer hassel/valnötter. Köpte även en aladdin-ask, noblesse-ask och en merci-ask.. Jag bara MÅSTE ha det på julen, så enkelt är det. Hemma finns sedan tidigare två påsar juleskum, toffifee-ask, karl fazer med mariannecrisp i en stor påse, after eight, schweiziska chokladpraliner (snäckor och andra sådana sjöfigurer). Och naturligtvis ischoklad och rocky road som jag och mamma bakade förra lördagen. Knäck och mozartkulor återstår. Och lussekatter och pepparkakor också, men det hör ju inte riktigt till godis..

Ja, vad ska jag säga? Det är jul. Till julen hör faktiskt sådant där, även om det inte äts upp!

Nu ikväll har vi ätit lite mackor och ris á la malta. Så himla gott!!!! Vi har också satt upp julgransljusen i mammas & pappas gran, ska väl upp lite pynt också. Vete sjutton vad mer vi ska hitta på ikväll. Kanske guitar hero, kanske buzz? Kanske en film? Får se.

Är långledig nu och det är så skönt, så skönt. Jobbar inte förrän på onsdag vilket betyder att det finns lite tid till att baka och steka lite köttbullar. Nästa söndag griljerar vi nog skinkan och fixar lite julmat till oss själva. Jansson (utan ansjovis), köttbullar & prinskorv, rödbetssallad, päroncognac & whisky-korv, julskinka, dopp i grytan, omelett med räkstuvning, ägghalvor, bruna bönor, brie-ost, julosten, gröt... Ja, vi får väl se hur många rätter vi orkar med att både laga OCH äta. Men det hör ju liksom till att ha ett någorlunda komplett julbord.. Jag är VÄLDIGT spänd på hur julskinkan smakar, har ju inte ätit det på över tio år eftersom jag varit vegetarian!

Måste ta tag i julklappsinköpen också. Blir av ekonomiska skäl inte så många i år, heller inte så dyra, men det är ju tanken bakom som räknas... Och med lite fantasi kan man nog komma på rätt så roliga klappar ändå! Får väl se vad Bokia har att erbjuda eftersom jag har hela 20% personalrabatt under december månad. Man får passa på!

Nej, nu får jag nog ta och socialisera mig lite med de andra. Julmust och nötter står på bordet, det eldas i kakelugnen, granen lyser så fint i hörnet.. Det lackar mot jul!

1 kommentar:

Anonym sa...

Så mysigt! Är du i Jönet något mer i år, så man kanske hinner träffas? =) Är ledig några dagar efter julafton... Kraaaam