torsdag, april 16, 2009

Påskfirande i Jönköping





Det har varit en härlig påskhelg med underbart väder och trevligt sällskap! Efter vårt besök i Sturefors så åkte vi på påskafton till Jönköping med bilen full med katter, kanin och burar. Många röster i bilen....!

Väl framme i Taberg så blev det påskmat för hela slanten. Mamma, pappa, syster, fredrik, mormor och morfar. På eftermiddagen kom även fler släktingar som var nere på Elmia custom motor show. Det åts påskbakelse, dracks kaffe och även andra drycker......

I år hade mamma och pappa (läs mamma?) gjort en liten "påsklek"! På tjugo lappar stod ledtrådar till olika platser där vi kunde hitta påskgodis, allt skulle läggas ihop till en stor godisskål. Det var såklart lite tävling och vi kanske tog det på lite för stort allvar (ja, vi är vuxna...)... Efter att någon lapp var avklarad rusade vi iväg till nästa ställe och oturligt nog krockade jag och syster ihop. Jag höll balansen och fortsatte men syrran klarade inte av att stå kvar på benen, trots kämpande. Hon föll framstupa på grusplanen och TYPISKT nog föll hon på det nya gruset med stora och riktigt vassa stenar. Kläderna gick sönder och knäskålan tog den största smällen... Riktigt djupa sår blev det. Jag kan inte ens tänka tillbaka på det utan att få rysningar... Det var massa blod och väldigt djupt, dock inte så djupt att det var tvunget att sys. Ja, det satte såklart punkt för leken!

På kvällen käkade vi ostbricka med portvin och rödvin och pappa var väl den som fick i sig mest av det goda.. ;-)

Under påskdagen åkte vi till Stadsparken där det var fullt med folk. Matade djuren (återigen, ja, vi är vuxna!) och traskade runt i solen. Sedan tog vi oss upp till Tabergs topp och åt räkmacka! Fredrik var värst som beställde in en king size räkmacka med 300 g handskalade räkor för 159:-! På kvällen blev det grillning.

Annandag påsk åkte vi till A6 där jag och Martin äntligen köpte oss en grill. I sommar ska det grillas!

Ja, det var väl i korta drag vår påskhelg. :)

Inga kommentarer: